Aromatherapie

Wat is aromatherapie?

De aromatherapie is onderdeel van de fytotherapie, het werken met geneeskrachtige planten en kruiden. Aromatherapie behelst het werken met etherische (of essentiële) oliën vanwege hun geur en hun therapeutische werking. Dit ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van mens en dier.

Etherische  oliën bevatten de levenskracht van een plant; net zoals het bloed bij mensen.
De aromatherapie is al sinds de Oudheid in gebruik; de kennis is echter tijdenlang in de vergetelheid geraakt. Vandaag de dag is de oude en nieuwe kennis verenigd tot een mooie verzameling van behandelmethoden, gericht op genezing, ondersteuning en/of pure ontspanning.

Enkele algemene eigenschappen:
– het activeren van de celdeling
– het versterken van het immuunsysteem en zenuwstelsel
– het reguleren van de hormoonhuishouding
– een directe effectiviteit op de geest
– een antiseptische werking

De etherische oliën kunnen worden toegepast in een aromalampje, in de keuken, in bad, in massageolie, huidverzorging etc. Tevens wordt er binnen de aromatherapie gebruik gemaakt van aanvullende, natuurlijke stoffen zoals leem (klei), vette plantenoliën en honing.

Aromatherapie is bij uitstek geschikt voor mensen die een natuurlijke manier zoeken om in balans te komen, zich goed te voelen en er goed uit te zien.                                                  Het werkt o.a. effectief bij stress en slaapproblemen.
Het kan ondersteunend werken bij de behandeling en /of ondersteuning  van allerlei psychische en lichamelijke klachten. Tevens kan het gebruikt worden als natuurlijke lichaamsverzorging.

In mijn praktijk maak ik gebruik van aromatherapie tijdens de massages, healingen en de gezichtsbehandelingen met Chi Essential Cosmetics.


“Eenvoud is onuitputtelijk” – Krishnamurti